Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #20 ‘Door persoonlijk contact een goede verbinding maken!’

18 augustus 2022 - “Het mooiste aan mijn werk is de voldoening: wanneer kandidaat en opdrachtgever blij zijn met de goede match die wij hebben gemaakt. Wij houden altijd contact en het geeft een heel goed gevoel wanneer blijkt dat een kandidaat ook na de aanloopperiode prima op zijn plek is bij een bedrijf!”

Daar stipt Bianca van der Glas, relatiebeheerder en recruiter bij Mijn Prolinq, de onderscheidende waarde van Mijn Prolinq aan: “We houden altijd contact met kandidaten en opdrachtgevers.”

Persoonlijke aandacht
Bianca: “Persoonlijke aandacht is misschien wel de kern van onze werkwijze! Zowel opdrachtgevers als kandidaten willen wij goed leren kennen. Bij Mijn Prolinq zijn we ervan overtuigd dat we daardoor verbindingen voor de lange termijn kunnen maken.” Met zorgvuldig werk, doorvragen en interesse in de kandidaat en het bedrijf is het mogelijk de juiste kandidaat voor het juiste bedrijf te selecteren. “Wij willen dat iemand past bij een bedrijf én in de bedrijfscultuur. Dan spelen bijvoorbeeld persoonlijke kenmerken een rol, maar ook de reisafstand is een factor.”

Rechtstreeks in dienst
“In sommige gevallen reageert een kandidaat op een vacature en is het meteen raak”, vertelt Bianca.” Wat ook voorkomt, is dat wij denken dat een profiel wellicht beter bij een ander bedrijf past. Dan hebben we vervolgens vaker contact en bouw ik een band op met de kandidaat. Dat is het gevolg van het maatwerk wat wij leveren. Daarom komt negentig procent van de kandidaten die wij aandragen rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgevers. Detachering komt ook voor, maar tijdelijk uitzendwerk nooit.”

Bedrijfscultuur kennen
Bianca: “Andersom werkt het precies zo. Wanneer wij een opdracht krijgen, gaan we uitgebreid om tafel bij het betreffende bedrijf. We willen de sfeer proeven, de aard van het werk leren kennen en meemaken wat de interactie in het team is! Wanneer dat beeld helder is, ga ik op zoek. Daarvoor maak ik gebruik van de verschillende job-boards. In de vacatureteksten probeer ik altijd al een indruk van de bedrijfscultuur aan te geven: is het een familiebedrijf? Opereert het internationaal? Hoe liggen de hiërarchische verhoudingen?

Juiste combinatie maken
“Naast het schrijven van toepasselijke vacatureteksten, komt er meer administratief werk bij mijn functie kijken”, legt Bianca uit. “De taakverdeling daarin is ook afhankelijk van onderlinge kwaliteiten: mijn collega Leendert heeft een technische achtergrond en ik heb ervaring in commerciële dienstverlening. Wat dat betreft wordt eigen inbreng erg gewaardeerd. We sparren veel en argumenten geven de doorslag, met als doel de juiste combinatie te maken. Met onze kandidaten en opdrachtgevers vormen we een hechte driehoek!”

Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Wij zijn op zoek naar versterking: kijk hier voor onze vacatures!

Mijn Prolinq - recruiter bianca

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq