Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #1 van Leendert Romijn

31 mei 2017 - Enige tijd geleden las ik een stuk met als titel: ‘Recruiters waar iedere kandidaat op wacht’. Dit doet vermoeden dat niet iedereen op een recruiter zit te wachten. Ik voelde me niet aangesproken, maar ik wilde wel graag weten waarom niet.

Afspraken nakomen
Mijn vermoeden bleek te kloppen, maar waarom dan? Met name het niet nakomen van afspraken en de standaard (koude) berichtjes die je digitaal van een recruiter kunt ontvangen staan hoog op het irritatielijstje. Ik merk de wantrouwende houding ook als ik kandidaten voor het eerst spreek. Zij geven soms aan verwonderd te zijn wanneer ik mijn afspraken nakom en met veel interesse  vraag en luister naar wat zij belangrijk vinden.

Aandacht
Ik vind het bijzonder dat er recruiters zijn die zonder aandacht dit mooie en boeiende vak uitvoeren. Het contact met Professionals en Opdrachtgevers maakt voor mij het recruitervak juist zo leuk. Geen dag is hetzelfde. Achter elke Professional en Opdrachtgever gaat een verhaal schuil.

Handreiking

Wervingsproces
Bij het wervingsproces voor een vacature, spreek ik veel potentiële kandidaten. Dit gaat in het begin met name telefonisch en digitaal. Uiteindelijk zijn er ook kandidaten die niet geplaatst worden. Ook voor hen sta ik klaar. Ik zoek proactief de andere richting op naar passende functies en bedrijven. In dit proces staat eerlijkheid voorop en is persoonlijk contact zeer waardevol. Zo weet ik wat de kandidaat wil. Daarnaast heb ik een goed beeld van wat de opdrachtgever wil en kan ik de match maken.

Kostbare tijd
Omdat ieders tijd kostbaar is, breng ik het persoonlijke contact niet direct in de praktijk door kandidaten in de eerste fase al op kantoor uit te nodigen. Ik besteed graag ieders tijd nuttig. In een persoonlijke intake aan de telefoon kom ik tot de kern van wat jij als kandidaat echt wilt. Hiermee kan ik goed inschatten of je past bij de organisatie en krijg jij een goed beeld of jij bij deze organisatie wilt werken. Als we beide een GO hebben, gaan we over tot een persoonlijke face-2-face kennismaking en stel ik je voor aan de opdrachtgever. Daarna volgt de sollicitatieprocedure bij de opdrachtgever.

Persoonlijk een goed gevoel
Het geeft mij persoonlijk een goed gevoel wanneer ik iemand echt heb geholpen aan een nieuwe baan, die aansluit bij de ambitie binnen een bedrijf dat past. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met recruiters!

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq