Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #5 Corona: krapte arbeidsmarkt blijft!

10 juni 2020 - Ondanks Corona is er een blijvende krapte op de arbeidsmarkt! 
Vacatures sluiten onvoldoende aan op de beroepsinteresse en gewenste reisafstand van werkzoekenden met als gevolg veel mismatches.

Als gevolg van Corona zien we duidelijk meer beweging op de arbeidsmarkt:

 • Arbeidscontracten voor bepaalde tijd worden niet verlengd;
 • Werknemers worden in hun proeftijd al opgezegd;
 • Werknemers die hun vorige baan al hebben opgezegd, krijgen te horen dat de nieuwe baan toch niet door gaat.

Je zou denken dat vraag en aanbod beter in balans komen. Toch wijst de praktijk anders uit…  Uit recentelijk onderzoek van de ABN Amro blijkt dat er wel vacatures zijn, maar dat deze onvoldoende aansluiten op de beroepsinteresse en gewenste reisafstand van werkzoekenden. Dit zorgt voor veel mismatches. (bron: https://abn.com/3h6ZUmW

Hoe mismatches voorkomen?

Sollicitanten hebben vaak inhoudelijk geen goed beeld van waar zij op solliciteren, doordat functietitels op meerdere manieren te interpreteren zijn. Een wederzijds eerlijk beeld is voor Mijn Prolinq de ‘oranje draad’ voor een match naar verwachting.

Wij beginnen bij de basis door de vraag te stellen: “Wat vind JIJ belangrijk?”

 • ... in je nieuwe baan en werkgever? (in geval van kandidaten)?
 • ... in een nieuwe medewerker (in geval van opdrachtgevers)?

Samen met onze opdrachtgevers vormen we een compleet en eerlijk beeld van de vacature en organisatie. Denk hierbij aan o.a.: werkzaamheden, werkweek (agenda), werkomgeving, collega's, bedrijfscultuur, manier van samenwerken e.d.. Bij voorkeur zetten we kracht bij middels de inzet van een video-impressie om letterlijk een reëel beeld te geven, zodat sollicitanten vóóraf weten waar zij op solliciteren.

  Werkwijze Optima ProLinQ

  Samen met onze kandidaten brengen we de persoonlijke kenmerken, ervaring en vaardigheden in beeld. Vervolgens zoomen we extra in op het minstens zo belangrijke: 

  Wat wil JIJ? (wensen en ambities)

  Besparing van jouw tijd, moeite en kosten
  Het aantrekken van de juiste medewerkers is voor veel bedrijven vaak al een uitdaging. Laat staan het behouden van die medewerkers! Vervanging kost al snel tienduizenden euro’s! Mismatches kunnen ontstaan door een gebrek aan verwachtingsmanagement in het voortraject. Het behouden van waardevolle medewerkers begint al bij het aantrekken van de juiste kandidaten.

  Mijn Prolinq kan je kostbare tijd en geld besparen door een efficiënt en effectief sollicitatieproces wat leidt tot kwalitatieve matches met medewerkers die langer blijven en productiever zijn!

  Wil je ook eens sparren over de juiste aanvulling voor jullie organisatie of de juiste baan die aansluit bij jouw wensen en ambities? Neem vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

  Nieuwsbrief

  Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

  Aanmelden

  Privacy Statement © Mijn Prolinq