Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #9 'Gezonde medewerkers produceren meer!'

14 april 2021 - Leendert Romijn van Mijn Prolinq en Agnes Vleugel van The Power Community zijn beide lokale ondernemers. Ze delen een netwerk in Hardinxveld-Giessendam en omgeving. In deze blog vertelt Agnes over de waarde van fitte en vitale medewerkers voor werkgevers, en de waarde van fitte en vitale werkgevers voor medewerkers. Daar sluiten wij ons als Mijn Prolinq natuurlijk van harte bij aan.

We herkennen de gevolgen van het thuiswerken voor werkgevers en werknemers. We denken graag mee met onze opdrachtgevers en kandidaten over dit actuele onderwerp. Als positieve bijdrage hebben we een specialist op het gebied van fitheid en vitaliteit gevraagd haar expertise te delen.

“Zeker nu, in een tijd waarin veel mensen noodgedwongen thuiswerken, is het belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan onze lichamelijke en geestelijke fitheid."

Verbinden
Agnes: “Leendert en ik staan allebei achter het ‘verbinden’: kijken wat je voor elkaar kan betekenen. Wat ik met The Power Community kan betekenen, is zorgen dat mensen fit en vitaal zijn! Zeker nu, in een tijd waarin veel mensen noodgedwongen thuiswerken, is het belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan onze lichamelijke en geestelijke fitheid. Omdat je immers veel minder buiten de deur komt en veel minder échte contacten hebt, komt die fitheid in het geding.”

Investeren
Agnes vervolgt: “Het is een feit dat je als gezonde, fitte en vitale medewerker meer produceert in minder tijd. Je bent beter bestand tegen stress en je loopt een kleinere kans op uitval. Voor werkgevers is het vanzelfsprekend om te investeren in computers, auto’s en andere materiele zaken. Ik denk dat het een ‘return of invest’ is door te investeren in gezonde medewerkers! Het zijn toch de mensen die de auto besturen, de computer bedienen of je klanten te woord staan.”

“Het is een feit dat je als gezonde, fitte en vitale medewerker meer produceert in minder tijd."

'I am-programma'
Daarom bieden wij met The Power Community normaal gesproken arrangementen voor bedrijven, waar je in teamverband aan je fitheid kan werken. Maar in deze tijden is ons ‘I am-programma’ een uitkomst. Het doel is het creëren van een gezonde en fitte levensstijl: afvallen, fit zijn, meer energie hebben en lekker in je vel zitten! Je gaat minimaal twee keer per week aan de slag met een workout. Daarnaast bekijken we per week jouw doelen tijdens een coaching-moment. Het ‘I am-programma’ duurt drie maanden. We werken aan je voeding, je training en je coaching. Je doorbreekt patronen en ondergaat een transformatie!”

Bewustwording
Agnes: “Bewustwording is erg belangrijk in onze werkwijze. Wij reiken handvaten waarmee je aan de slag kan. We zijn een ‘stok achter de deur’, maar met louter stimulerende intenties! Jij wil met jezelf aan de slag, je grenzen verleggen. Wij zijn er ook om die grenzen te bewaken: dat je niet in één keer te hard van stapel loopt. Dan loop je het risico op blessures en overbelasting en daarmee is niemand gebaat.”

“Bewustwording is erg belangrijk in onze werkwijze. Wij reiken handvaten waarmee je aan de slag kan."

Burnout voorkomen
“Uit eerdere reacties”, vertelt Agnes, “merk ik dat onze complete aanpak juist ook op het mentale vlak van waarde is. Het is een uitgelezen middel om een burnout te bestrijden of zelfs te voorkomen: daar heb ik voorbeelden van!” Agnes sluit af: “Onze aanpak is een ideale uitweg in deze tijden: het is concreet. We gaan een afspraak met elkaar aan. Niet komen opdagen is geen optie!”

Super om te zien dat we er samen alles aan doen om medewerkers fysiek en mentaal gezond te krijgen én te houden. Wij zorgen voor de juiste match tussen ambitieuze professionals en technische organisaties. Wil je als ondernemer fit en vitaal blijven, of wil je dat je medewerkers bieden? Dan bevelen we je The Power Community zeker aan! Voor meer informatie, bekijk de website!

    Blog Agnes Vleugel

    Nieuwsbrief

    Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

    Aanmelden

    Privacy Statement © Mijn Prolinq