Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #25 ‘Werkwijze Mijn Prolinq leverde al snel resultaat op’

15 december 2022 - Van der Giessen uit Werkendam ontwikkelt machines en complete productielijnen voor de voedselverwerkende en maritieme industrie. Maatwerk is de standaard, van ontwerp tot oplevering. Corinne van der Giessen heeft het als hr-manager afgelopen jaar steeds drukker zien worden. In haar zoektocht naar goed gekwalificeerde medewerkers, klopte ze bij Mijn Prolinq aan.

“Leendert Romijn van Mijn Prolinq heeft zich een tijdje geleden al een keer voorgesteld”, vertelt Corinne. “Prettige man, voorkomend en zeker niet opdringerig. Hij wist de juiste toon te raken, terwijl wij op dat moment niet om nieuwe collega’s verlegen zaten.”

Engineers, werkplaats, projectmanager
Corinne: “Zoals gezegd: op dat moment niet concreet, maar ik bleef de naam ‘Mijn Prolinq’ steeds tegenkomen. Het was een logische stap om Leendert uit te nodigen toen onze vraag naar nieuwe medewerkers wel aan de orde kwam. Zowel voor onze fabriek als het kantoor waren wij op zoek naar mensen. De aanval leek mij de beste verdediging: ik heb Leendert onze wensen kenbaar gemaakt en hij is op zoek gegaan naar engineers, mensen voor de werkplaats en een projectmanager!”

Juiste kandidaten
En met succes! Corinne: “De werkwijze van Mijn Prolinq leverde al snel resultaat op. De kandidaten die op gesprek kwamen, waren ook direct de juiste personen. Leendert snapt écht wie wij zoeken! Heel verrassend dat hij die inschatting zo goed kan maken: wanneer je dat zelf doet, ben je er veel tijd aan kwijt. Het is echt een vak: we hebben ondertussen al vier nieuwe medewerkers via Mijn Prolinq. Dat doen ze goed!”

Plannen bijstellen
“Inmiddels hebben we onze plannen moeten bijstellen”, vervolgt Corinne. “We zoeken nog meer nieuwe collega’s. Dat komt er in de praktijk op neer dat Leendert en ik sinds april wekelijks contact hebben. We bespreken de stand van zaken en houden elkaar op de hoogte. Er vallen geen stiltes: wij hebben eigenlijk altijd een concrete vacature lopen.

Technisch
Corinne: “De samenwerking verloopt prima. Leendert is een oprecht persoon. Hij kent de waarde van persoonlijk contact en hij weet precies waarover hij spreekt. Omdat Mijn Prolinq is gespecialiseerd in technisch personeel, weet hij precies welke vragen hij moet stellen. Zijn specialisme sluit naadloos bij ons werk aan! Afhankelijk van de functie bekijken we wat voor persoon we zoeken. Leendert voelt dat heel goed aan.”

Vast onderdeel
En Leendert relativeert ons ook”, sluit Corinne af. “Wanneer wij zeggen dat we ‘de Ronaldo onder de CNC-draaiers’ zoeken, plaatst hij dat in perspectief! Ondertussen is Mijn Prolinq een vast onderdeel van onze hr-afdeling geworden. Dit is een samenwerking waar toekomst in zit. Het gaat echt prima, wij voelen veel vertrouwen. Het zit goed!”

Wil jij meer informatie over Van der Giessen en hun vacatures? Lees dan hier meer over werken bij Van Der Giessen

Corinne van der Giessen

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq