Mijn Prolinq

Deel deze blog

Klaar met de files!

14 april 2022 - Vind jij het ook zonde om veel tijd te besteden aan woon-werkverkeer? Wij ook! Wij bieden dan ook veel vacatures aan voor functies in de buurt waar jij woont. We hebben de voordelen van werken in de regio even voor je op een rijtje gezet.

De combinatie van ‘gedwongen’ thuiswerken en een hekel hebben aan files, is voor jou wellicht een reden om dichterbij huis te willen werken. Het heeft sowieso verschillende voordelen. Lees maar even mee.

Voordelen
Tijdbesparing is het meest concrete voordeel van kort woon-werkverkeer. De tijd die je bespaart kan je nuttig én prettig gebruiken. En dan bedoelen we niet eens per sé dat je langer in bed kunt blijven liggen of uitgebreid de tijd kan nemen voor je ontbijt! Je begint je werkdag in elk geval een stuk rustiger dan wanneer je in een ergernis wekkend lange file staat.

Impact
Een ander argument ten voordele van minder reizen, is bijvoorbeeld de minder grote impact op het milieu. Bovendien ben je voor een korte afstand eerder geneigd op de fiets te stappen: meer beweging! Uit onderzoek komt naar voren dat je door dichter bij je werk te wonen heel wat minder risico loopt op overgewicht en een slechte fysieke conditie.

Cultuur
Werkgevers geven aan dat ze zoeken naar medewerkers collega's uit de buurt. Dat heeft vaak met mentaliteit te maken en met streekgebonden cultuur. Het blijkt ook dat kandidaten zich eerder thuis voelen in hun eigen regio en de in bijbehorende werksfeer. De betrokkenheid is vaak groter, wanneer het een bekend bedrijf ‘om de hoek’ is.

Vacatures
Wat ons betreft zijn er voldoende voordelen te bedenken om serieus te overwegen dichter bij je woonplaats te gaan werken. Met onze vacatures bieden we je de mogelijkheid je woon-werkverkeer te verkorten!

thuiswerken

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq