Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #40 ‘Positief verrast door de professionele en persoonlijke benadering’

23 februari 2024 - Mechanical engineer Martijn is 43 jaar oud. Hij heeft een intensief studietraject achter de rug én ruime ervaring opgebouwd. Na tien jaar bij dezelfde werkgever, was het tijd voor verandering. Wij hebben hem begeleid naar zijn huidige functie bij Van den Heuvel in Werkendam.

Martijn begon op het voortgezet onderwijs op het vmbo. Via vervolgens het mbo en hbo, heeft hij zijn Master in Mechanical Engineering op de universiteit behaald!

Mechanical Engineer
“Na mijn eerste werkervaring bij een groot bedrijf, ben ik op zoek gegaan naar iets anders”, vertelt Martijn. “Ik zocht een functie als mechanical engineer bij een mkb-bedrijf. Korte lijnen en projecten waar ik van alle facetten iets meekrijg. Daarnaast speelden ook reistijd en mijn gezinssituatie een rol bij mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging.”

Prettige kennismaking
Martijn: “Ik woon in Zundert, bij de Belgische grens en was de dagelijkse files zat! Via social media vond ik een vacature bij een bedrijf in Moerdijk. Mijn Prolinq had de exclusieve rechten op bemiddeling en zo kwam ik met Leendert in contact. We hadden meteen bij het bedrijf op locatie afgesproken om het proces kort te houden. De match met dat bedrijf was net niet voldoende, maar mijn kennismaking met Mijn Prolinq was zeer prettig.”

Professionele en persoonlijke benadering
Martijn was positief verrast door de professionele en persoonlijke benadering van Mijn Prolinq. “Mijn eerdere ervaringen met detacheringsbureaus was minder goed. Het verschil is dat Leendert écht goed luistert! Dat bleek in het vervolg van ons contact. Het tweede bedrijf wat hij voorstelde, paste nog niet helemaal. Maar hier bij Van den Heuvel in Werkendam wel: drie keer is scheepsrecht!”

Communicatie en directe werkwijze
Hij benadrukt het belang van communicatie en de directe werkwijze: snel en efficiënt. “Er wordt vlot gereageerd op vragen en de houding is no-nonsense.” Martijn: “In mijn rol als senior mechanical engineer, word ik verantwoordelijk voor de technische output. Ik maak deel uit van een team met tien engineers, in plaats van zestig engineers. Bovendien is er maar één managementlaag tussen ons en de directie!”

Ontwikkelen van funderingsmachines
Martijn: “Ik ga de andere senior mechanical engineer ondersteunen. We ontwikkelen bij Van den Heuvel onder andere funderingsmachines en verrichten aanpassingen aan bestaande graafmachines, aan de hand van de wensen van onze klanten. Ik ben nu net twee weken aan de slag. Op dit moment leer ik vooral het bedrijf kennen en ben ik net met mijn eerste project begonnen.

Uitdaging gevonden
Martijn: “Ik heb de uitdaging gevonden waarnaar ik op zoek was. En daarnaast heerst hier een bedrijfscultuur met zeer korte lijnen én is mijn reistijd veel korter! Het eerste jaar ben ik gedetacheerd via Mijn Prolinq, waarna ik word overgenomen in dienst bij Van den Heuvel.”

Heeft het verhaal van Martijn je belangstelling gewekt? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.

Mijn Prolinq - Martijn

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq