Deel deze blog
Zorg dat je online opvalt met de juiste informatie. Google je naam en verwijder wat niet bijdraagt aan een professioneel imago.
Negatief praten over je werkgever en collega’s komt erg onprofessioneel over. Bovendien vraagt de werkgever zich af of je dat ook doet over je nieuwe baan.
Laat merken dat je luistert en laat je gesprekspartner uitpraten. Geef de werkgever genoeg ruimte om vragen te stellen over wat je vertelt.
Begrijp je een vraag niet, vraag dan om verduidelijking. Is een vraag te persoonlijk? Informeer in dat geval netjes naar de reden voor deze vraag.
Ga niet onderuitgezakt in je stoel zitten of je tijdens het gesprek uitrekken. Blijf serieus en zorg dat je geen kauwgom in je mond hebt voordat je het gebouw betreedt.
Er is krapte op de arbeidsmarkt, wat in je voordeel werkt. Maar er zijn grenzen: toon juist jouw enthousiasme, je toegevoegde waarde en je competenties.
Klagen over het zoeken van een baan komt niet goed over. De werkgever kan denken dat je snel bij de pakken neer gaat zitten.
De laatste uit de rij van sollicitatieblunders gaat over je uiterlijk. Zorg dat je er netjes uitziet op het gesprek. Denk hierbij aan nette kleding en een verzorgd uiterlijk.
Wanneer je onzeker bent over onderdelen van je sollicitatiegesprek, bespreek ze dan met ons: wij wijzen je graag op de details die ervoor zorgen dat jij een onderscheidende indruk maakt!
Privacy Statement © Mijn Prolinq