Mijn Prolinq

Deel deze blog

Tips voor jouw cv

9 februari 2023 - Uren heb je gespendeerd om je curriculum vitae (cv) netjes op te maken in de juiste stijl en/of je LinkedIn profiel te updaten. Natuurlijk is dat belangrijk, maar als de inhoud niet bij de vacaturetekst past, blijft de match uit. Dat is zonde van het werk dat je gedaan hebt! In dit artikel drie tips om ervoor te zorgen dat ook de inhoud van je cv opvalt en bovenal past bij de functie waarop je solliciteert.

Het kost uiteraard wat extra tijd, maar het is belangrijk dat jouw cv relevant is voor het bedrijf én de functie! Begin daarom met een korte pakkende inleiding: over jezelf of een profielschets. Deze tekst moet meteen de aandacht trekken en hierin moet jouw toegevoegde waarde duidelijk worden. Omschrijf vervolgens jouw werkervaring zo concreet en relevant mogelijk, zodat de recruiter niet om je heen kan. Een cv wordt maar een paar seconden bekeken, dus zorg dat wat je neerzet makkelijk te lezen is en hout snijdt! Vergeet niet een (goede) foto van jezelf in je cv te zetten, want beelden worden beter onthouden dan tekst en het maakt jouw cv persoonlijker.

Omschrijf
Leg kort uit welke functie en werkzaamheden je hebt uitgevoerd bij een bedrijf. Benoem vooral die ervaringen die van pas komen bij je gewenste baan. Gebruik dan een functietitel die voor de lezer van je cv begrijpelijk en gebruikelijk is. Een fancy titel klinkt leuk, maar kan de plank misslaan. Je ervaring hoeft overigens niet in hetzelfde vakgebied te liggen! Veel vaardigheden zijn universeel: denk aan plannen, budgetteren, organiseren en leidinggeven. Gebruik actieve werkwoorden, korte zinnen, opsommingen en focus op wat jouw bijdrage is geweest. 

Concretiseer
Zet je bijdrage of bereikte resultaten ook zo concreet mogelijk neer. Het gebruik van cijfers of percentages helpt hierbij. Zo kom je geloofwaardiger over. Enkele voorbeelden:
-    Besparing gerealiseerd van … euro.
-    … nieuwe klanten aangeleverd.
-    Alle projecten binnen de afgesproken tijd en budget gerealiseerd. Doorlooptijden van 3 maanden tot 1,5 jaar met een scope van € 100k - € 2mio.
-    Verbetervoorstel is uitgevoerd, met als resultaat: 

Verwijs
Een stap verder in het concretiseren van je cv is het verwijzen naar je wapenfeiten. Heb je een artikel geschreven, staat een projectpagina online waar je aan mee hebt gewerkt of heeft een klant een review achtergelaten? Verwijs hiernaar in je cv! Let wel op dat de URL niet is veranderd in de tussentijd. Een dode link staat slordig, controleer dit daarom altijd voor het verzenden. Een alternatief is het maken van een portfolio. Ben je creatief in het opmaken van een document of online omgeving, dan kun je hierin foto’s en screenshots verwerken. Als je jouw cv en portfolio in dezelfde stijl opmaakt, laat je helemaal een goede indruk achter!

Met het opvolgen van deze tips maak je meer kans binnen te komen bij je droombedrijf! Heb je vragen of wil je meer informatie over het perfectioneren van jouw cv? Neem dan gerust eens contact met ons op. We helpen je graag verder! 

cv aanvullen

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq