Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #36 ‘Uit Hongarije, via Denemarken naar Maarssen!’’

17 oktober 2023 - Gréti Péntek is 26 jaar oud en heeft al een hele reis achter de rug. Ze is geboren en getogen in Hongarije, heeft in Denemarken haar bachelor gehaald om vervolgens in Nederland haar master te halen. Mede dankzij bemiddeling van Mijn Prolinq werkt Gréti inmiddels als constructeur en tekenaar in Maarssen bij Qumey Metaal. “Als kind was ik al goed in wis- en natuurkunde”, vertelt Gréti. “En ik wilde graag internationale ervaring opdoen!”

Denemarken
In combinatie met de Engelstalige studiemogelijkheden in Denemarken, ging Gréti Civiele Techniek studeren in Scandinavië. “Mijn specialisatie was Bouwtechniek. Ik heb drie jaar gestudeerd en een half jaar stagegelopen in Denemarken. Daarnaast heb ik de taal zo goed mogelijk geleerd.”

Verder studeren
Nadat Gréti haar bachelor behaalde, wilde zij verder studeren in een richting die haar interesseerde. “Nederlandse opleidingen hebben een goede reputatie op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Ik heb mij georiënteerd en kon mijn master in Enschede volgen. Daarvoor moest ik, behalve mijn diploma, een gegronde motivatie overleggen en aantonen dat ik een verblijfplaats in Nederland had. Bovendien was het midden in de COVID-periode: ik moest veel regelen!” 

Duurzaamheid & circulariteit
Samen met haar partner vond ze een woning in Almere. “Hij kreeg een baan in Amsterdam en ik kon gaan studeren in Enschede!” Met een kleine vertraging, behaalde Gréti ook haar master in Civiele Techniek, met als specialisatie Duurzaamheid & Circulariteit. “De studie was voor de helft inhoudelijk gericht op duurzaamheid en circulariteit. De andere helft betrof veel management en water gerelateerde onderwerpen.” Gréti besloot om verschillende redenen in Nederland op zoek te gaan naar werk.

Nederland
“Mijn vriend had een goede baan, teruggaan naar Hongarije sprak ons helemaal niet aan en het bevalt ons heel goed in Nederland!” En daar kwam Mijn Prolinq in beeld: “Via LinkedIn reageerde ik op verschillende vacatures. Eén van die vacatures was via Mijn Prolinq: nadat ik telefonisch contact had met Leendert gaf hij aan nog een vacature te hebben voor een baan die naar zijn mening bij mijn kwaliteiten aansloot.”

Ondersteuning
En toen ging het snel! “Dat verbaasde mij: op vrijdag had ik mijn eerste gesprek met Mijn Prolinq en op maandag was ik al akkoord met mijn nieuwe werkgever!” Tijdens het eerste gesprek bij Qumey Metaal was Leendert aanwezig. “Die ondersteuning was fijn, dat stelde mij gerust. Dat sprak mij erg aan en het gesprek verliep goed.” Gréti presenteerde zichzelf, haar cv en haar inhoudelijke kennis in een Powerpointpresentatie. Dat deed ze bovendien in het Nederlands.

Taalcursussen
Op maandag volgde al het tweede gesprek en werd ik geïntroduceerd in het bedrijf. De baan bestaat deels uit technisch tekenen, deels uit berekenen. “Ze waren onder de indruk van mijn kennis én van mijn Nederlands. Hoewel ze zochten naar een Nederlandssprekende kandidaat, stelden ze veel vertrouwen in mijn snelle ontwikkeling!” Tijdens de zomer leerde ze met behulp van intensieve taalcursussen in korte tijd Nederlands en ze blijft dat verbeteren.

Qumey Metaal
Qumey is een familiebedrijf in de metaalindustrie. Ze combineren een rijke historie en traditie met hedendaagse kennis en technische mogelijkheden. Ze hebben meer dan zestig jaar ervaring in staal, roestvrijstalen en aluminium. Qumey staat voor bondig, nuchter en met de nadruk op kwaliteit en resultaat. Van ontwerp tot montage, van vloer tot dak, van leuningwerk tot constructies. Ze werken onder andere in de railinfra en utiliteitsbouw.

Cursussen en projecten
Gréti begon op 18 september in Maarssen en heeft ondertussen al een cursus over het tekenprogramma gevolgd. “Het bevalt heel goed. Ik heb ook al aan een paar kleine projecten gewerkt. Ik kan met al mijn vragen terecht bij mijn twee directe collega’s. Ze zijn heel ondersteunend en geduldig. De sfeer is goed: de muziek staat op en iedereen werkt geconcentreerd. Tijdens de gezamenlijke lunch leer ik iedereen steeds beter kennen.”

Stimulerend en efficiënt
De dienstverlening door Mijn Prolinq was voor Gréti een zeer prettige ervaring. “De manier waarop Leendert mij benaderde was zeer stimulerend. Hij zei: ‘Ik zie wat je achtergrond is en dat je wilt leren.’ De begeleiding naar mijn baan was heel gericht én efficiënt!”

Heeft het bijzondere verhaal van Gréti je nieuwsgierigheid naar onze dienstverlening gewekt? Kijk dan eens op onze vacaturepagina of neem contact met ons op.

2231414 Mijn Prolinq   content oktober 2023   overzicht

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq