Mijn Prolinq

Deel deze blog

Beroep in de spotlights:
Werkvoorbereider

20 mei 2021 - Binnen ons expertisegebied hebben we veel te maken met Werkvoorbereiders. Ook wel Werkvoorbereider-Tekenaar, Werkvoorbereider-Calculator, Projectcoördinator, Projectorganisator, Projectbegeleider, Assistent ProjectleiderAssistent-Projectleider genoemd. Wat maakt de baan van een Werkvoorbereider zo interessant en aantrekkelijk binnen de metaal en de constructieve techniek? Een kijkje in de wereld van een Werkvoorbereider!

Je bent dé centrale speler tussen de projectleider, productie en/of uitvoering, leveranciers en onderaannemers. Kort samengevat zorgt de werkvoorbereider dat de juiste voorbereidingen zijn getroffen om met de werkzaamheden te kunnen beginnen. Daarbij zorgt hij voor de begeleiding van het werk tijdens het project. Dit kan zijn in de productie en/of in de montage en installatie. Meestal in combinatie met werkzaamheden als: tekenen, calculeren of plannen. Het is een functie die per bedrijf heel verschillend ingevuld wordt. Dus informeer goed welke taken er in de functiebeschrijving bij horen.

Plannen, organiseren en regelen
Je begint je dag meestal op kantoor, waar je verantwoordelijk bent voor de aan jouw toegewezen projecten. Dit kunnen één of meerdere projecten zijn. Je moet dus goed het overzicht kunnen houden en prioriteiten kunnen bepalen. Jij zorgt voor een goede detailplanning. Een goede communicatie met alle betrokken partijen is erg belangrijk. Je bent verantwoordelijk voor de deadlines, de kwaliteit, je budget, kortom een hele veelzijdige baan.

Praktijk en techniek
Naast kantoorwerk zal de werkvoorbereider ook regelmatig in de werkplaats of op de bouwlocatie te vinden zijn. Je loopt zo even de werkplaats in om met je collega’s in de productie af te stemmen of het wel haalbaar is wat jij hebt bedacht. Hier leer je ontzettend veel van en dat neem je weer mee in je volgende project. Een goede en soepele communicatie is belangrijk, goed luisteren en doorvragen geeft veel input aan een goede werkvoorbereider. Goed geregeld!

Door de vele combinaties van taken is geen enkele vacature van Werkvoorbereider hetzelfde. Dus er is altijd wel een Werkvoorbereidersfunctie die bij jou past. Houd je van een breed takenpakket, veel variatie en communiceer je graag met verschillende interne en externe partijen? Dan is dit een mooi beroep voor jou!

Ben je enthousiast geworden over dit beroep? Kijk dan hier voor relevante vacatures.

    werkvoorbereider

    Nieuwsbrief

    Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

    Aanmelden

    Privacy Statement © Mijn Prolinq