Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #10 'Anders had ik dit bedrijf niet gevonden.'

29 april 2021 - Niels Bouman woont in Hardinxveld-Giessendam. Hij heeft een Hbo-opleiding Werktuigbouwkunde afgerond, en werkt door bemiddeling van Mijn Prolinq als Project Engineer bij Alara-Lukagro in Groot-Ammers. Hij vertelt over zijn werk en over zijn ervaringen met Mijn Prolinq.

“Alara-Lukagro is een bedrijf in geluidbeheersing. Met onder andere geluidsomkasting en geluiddempende deuren, beheersen wij het geluid van alles wat herrie maakt. We bedienen een heel brede markt: aannemers, fabrieken, leveranciers van motoren en generatoren. Maar in Rotterdam Ahoy heeft een aannemer bijvoorbeeld ook onze deuren geplaatst!”

“De kleinschaligheid sprak me aan en het gesprek voelde goed."

Bedrijfsunit
Niels vervolgt: “Als allround engineer en tekenaar heb ik op alle afdelingen meegewerkt aan diverse projecten. Op een gegeven moment ben ik in een specifiek project gerold. Dat betrof grote containers, die wij in opdracht van een internetprovider bij datacenters hier in Nederland, maar ook in het buitenland plaatsen. Wij verzorgen de omkasting van de back-up generatoren. Deze bedrijfsunit is inmiddels mijn voornaamste werkrichting.”

Schakel
“Toen ik aan het afstuderen was werd ik al van diverse kanten benaderd door bemiddelingsbureaus en potentiële werkgevers. Ook Leendert van Mijn Prolinq zocht contact. Mijn Prolinq is in Hardinxveld-Giessendam gevestigd, waar ik ook woon. Het was een keurig bericht van Leendert en ik ben het gesprek aangegaan. De kleinschaligheid sprak me aan en het gesprek voelde goed. Leendert was echt benieuwd naar het soort werk wat ik zocht. Ik heb aangegeven dat ik ergens wilde werken waar ik niet zomaar een schakel in het geheel zou zijn.”

“Zijn eerste ingeving bleek meteen de juiste te zijn!"

Eerste ingeving
“Op basis van ons kennismakingsgesprek heeft Leendert mij voorgesteld bij Alara-Lukagro. En zijn eerste ingeving bleek meteen de juiste te zijn! Ik heb nog wel verder gekeken, maar wist eigenlijk al dat ik hier op mijn plaats zou zijn. En dat klopt!” Niels legt uit: “Het is een uitdaging om steeds grotere projecten van ‘a tot z’ te begeleiden. En die verantwoordelijkheden krijg ik nu al. Ik werk hier sinds september 2019. Na een jaarcontract ben ik nu in vaste dienst!”

Niels: “Bij kleinere projecten verzorg ik behalve de engineering ook bestellingen, het in productie nemen en de aansturing. Mijn ambitie is om steeds zelfstandiger ervaring op te bouwen. Als Lead Engineer ben ik dan uiteindelijk het technische aanspreekpunt voor een ontwerp.”

Uitdagingen
“Enerzijds werken hier jonge mensen. Maar er zijn ook veel collega’s die hier al heel lang werken: we vieren vaak een jubileum. Wat mij betreft zegt dat iets positiefs over een bedrijf! Ik heb het hier prima naar mijn zin: er zijn veel doorgroeimogelijkheden en er zijn veel uitdagingen. Zonder Mijn Prolinq had ik dit bedrijf niet gevonden, dus ik ben heel blij met hun bemiddeling!”

“Zonder Mijn Prolinq had ik dit bedrijf niet gevonden, dus ik ben heel blij met hun bemiddeling!”

    Niels Bouman

    Nieuwsbrief

    Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

    Aanmelden

    Privacy Statement © Mijn Prolinq