Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #11 Uitdaging in het borgen van kwaliteit

3 juni 2021 - Michiel Bras uit Dordrecht is QC-inspecteur en lasinspecteur in de petrochemie. En dat is hij mede door onze bemiddeling! Hij kwam als goede match naar boven in onze zoektocht voor één van onze opdrachtgevers. Het contact was snel gelegd en de rest is geschiedenis. Michiel vertelt zijn verhaal:

“Sinds begin mei werk ik voor Engicon (Geldof). Geldof is een Belgisch bedrijf, waarvan Engicon de Nederlandse dochtermaatschappij is.”

Engicon (Geldof)
“We zijn een toonaangevende Europese leverancier van ‘geïntegreerde staaloplossingen’ voor de opslag, overslag en verwerking van vloeistoffen, vaste stoffen en gassen in bulk. We hebben een goede reputatie op het gebied van de realisatie van opslagtankprojecten, drukvaten, opslag- en overslaginstallaties voor droge bulk en diverse andere technische oplossingen. Die oplossingen vragen een combinatie van brede technische kwaliteiten.”

QC-inspecteur
“Ons hoofdkantoor is gevestigd in Harelbeke, in België. Maar mijn werkplek op dit moment is in de Europoort. Op de site van Evos, een internationaal en onafhankelijk energieopslagbedrijf, realiseren we vier nieuwbouwtanks. Die tanks gaan dienen voor de opslag van tweehonderdduizend kuub methanol. Als QC-inspecteur ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole. Ik waarborg de kwaliteit van het product wat wij leveren.”

Regelgeving
“Dat betekent dat ik zorg dat tijdens het productieproces de geldende kwaliteitsklasse wordt aangehouden. Daarvoor zetten we verschillende onderzoekmethodes in. Behalve dat ik de inspecties van onafhankelijke controleurs verzorg, hou ik me vooral bezig met regelgeving. Het naleven van de regels zoals die in het plan omschreven staan. Het is mijn taak dat die regels worden aangehouden en opgevolgd.”

Uitdaging
“Op het moment dat Mijn Prolinq mij benaderde met de vacature voor deze baan, stond ik open voor een uitdaging. Na het afronden van mijn mbo-opleiding niveau 4 en aanvullende opleidingen, vond ik mijn takenpakket bij mijn toenmalige werkgever wat beperkt. Als NDO-specialist wilde ik doorgroeien naar QC-inspecteur. Met de kans die Mijn Prolinq mij bood, kon ik die ambitie verwezenlijken!”

Intake
“Na het eerste contact met Bianca, heb ik vervolggesprekken met Leendert gevoerd. Eerst telefonisch, later in een videocall en tenslotte live. Dat was een uiterst degelijke intake. Aansluitend heb ik ook gesprekken gevoerd met Engicon. Er waren al goede contacten met Mijn Prolinq, omdat zij al twee andere kandidaten naar volle tevredenheid hadden geplaatst. De terugkoppeling van Mijn Prolinq naar aanleiding van mijn gesprekken was uitstekend. Prima communicatie, waardoor ik nu een jaarcontract heb. Met uitzicht op een vaste aanstelling bij Engicon. Ik ben erg tevreden met mijn uitdagende baan en daarom ook met de bemiddeling van Mijn Prolinq!”

    nieuwe baan

    Nieuwsbrief

    Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

    Aanmelden

    Privacy Statement © Mijn Prolinq