Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #2 Big data en Machine learning

20 september 2017 - Eerder dit jaar ontvingen wij van Young Capical de 'New Generation Recruitment Guide'. Een gids vol met praktische tips en interessante interviews met jonge ondernemers. Ik was geboeid door het stuk over 'Machine learning' en heb dat op onszelf afgespiegeld.

Machine learning
Dit concept bestaat al meer dan veertig jaar, maar wint nu terrein omdat we heel makkelijk in enorme hoeveelheden data kunnen zoeken. Want wat is er nou leuker dan op basis van patronen in data, precies kunnen voorspellen welke kandidaat goed bij een vacature past? Wat is er technisch nodig om dit te bereiken? Nou volgens de gids kom je verder met: goede data en algoritmes.

Big data
Die data en algoritmes worden ook gebruikt door social media platforms en de verschillende jobboards. Daardoor zijn het handige hulpmiddelen. Bedrijven en kandidaten komen snel en gemakkelijk met elkaar in contact. Daarbij wordt het matchen op skills steeds verder ontwikkeld en geautomatiseerd. Wat is dan nog de toegevoegde waarde van een recruiter? In het recruitment draait het toch om mensen?                   

Gemak of juist niet?
Door het gemak van het internet zijn er veel verschillende jobboards en is social media binnen handbereik voor elke werkgever. Maar veel bedrijven zien door de bomen het bos niet meer. Op de vraagrijke markt, waar het aanbod schaars is. Is het belangrijk goede kandidaten te vinden die passend zijn bij een bedrijf. Een recruiter kan je daar bij helpen. Die weet waar jouw doelgroep zich bevindt en heeft van te voren een inventarisatie gemaakt van de wensen en criteria waar de geschikte kandidaat aan moet voldoen. Daarnaast levert een goede recruiter toegevoegde waarde in het matchen op persoonlijkheid. Een robot kan niet inschatten op basis van onderbuikgevoel en persoonlijk contact of de kandidaat past bij het bedrijf. Een goede recruiter kan dat wel!

Wat is de toegevoegde waarde van een recruiter nu nog?
Machine learning, is steeds meer in opkomst. En het is absoluut een goede tool om een recruiter te helpen en hierdoor tijd te besparen. Zo blijft er meer tijd over om persoonlijk de match te maken en kandidaten te coachen. Zo ontstaat een win-win situatie.

Wat vind jij belangrijk tijdens de samenwerking met een recruiter?  

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq