Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #3 Top 5 Social Media Don'ts

19 oktober 2017 - Tijdens het online researchen naar sollicitanten en potentiële kandidaten, stuiten we nog steeds regelmatig op een aantal veel voorkomende Social Media Dont's. Tijd om de top 5 op een rijtje te zetten voor een stukje bewustwording en om er je voordeel mee te doen....

Social media is in één adem te noemen met ‘job searching’ en niet meer van elkaar weg te denken. Denk aan een zakelijk platform als LinkedIn om je netwerk uit te breiden en jezelf neer te zetten (personal branding) als ook Instagram om meer inzicht te krijgen in een bedrijfscultuur. Facebook wordt al een tijd zakelijk ingezet,  gaat zich daarbij meer op de zakelijke markt richten en de strijd met LinkedIn door het mogelijk je maken met je profiel te kunnen solliciteren.

Veel beweging en mogelijkheden dus voor werkgevers en werkzoekenden. Aan de andere kant, wanneer je niet voorzichtig bent, kan social media je ook belemmeren in je kansen! Onderstaand de aandachtspunten op een rijtje...    

Niet doen!:

#1 Verschillen tussen online profiel en offline cv
Komt helaas nog erg vaak voor en beperkt je kansen aanzienlijk! Een reden kan zijn dat je iets te verbergen hebt. Of het zijn slordigheidsfoutjes (wat duidt op onnauwkeurigheid). Hoe dan ook… beide komen negatief en onprofessioneel over.

#2 Ongepaste inhoud plaatsen
Alles wat je online plaatst kan worden opgemerkt door recruiters of werkgevers. Wees vooral jezelf, want dat gebeurt vaak niet online, maar denk na voordat je iets post.

#3 Posten tijdens werktijd
Wanneer je regelmatig onder werktijd op social media actief bent, hebben recruiters en werkgevers hun bedenkingen over je focus en productiviteit.

#4 Negatief uitlaten over je werkgever, collega’s of klanten
Wat de reden ook is…. dit komt negatief over op je toekomstige werkgever.

 #5 Te vroeg connecten met de ‘hiring manager’
Voorbereiden op je sollicitatiegesprek is goed. Er is echter een verschil tussen enthousiast en opdringerig. Houdt gepaste afstand en stuur pas een connectieverzoek nadat je de baan krijgt aangeboden.
 
Heb jij je online profielen en je offline cv op elkaar afgestemd?         

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq