Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #8 'We gaan echt voor de lange termijn!'

18 maart 2021 - Ons vijfjarig bestaan bleek een goed moment voor uitbreiding! In dat kader stellen we je graag voor aan Bianca van der Glas. Bianca versterkt ons team sinds 1 januari. Als relatiebeheerder staat zij in contact met opdrachtgevers, als recruiter is zij voortdurend op zoek naar geschikte kandidaten.

“Geschikte kandidaten zoeken gaat bij Mijn Prolinq veel verder dan kijken naar een goed cv of toepasselijke opleiding, weet ik inmiddels!” Bianca vervolgt: “We besteden veel aandacht aan het leren kennen van opdrachtgevers én kandidaten. We proeven de sfeer op de werkvloer en we hebben de voorkeuren en karaktertrekken van onze kandidaten duidelijk in beeld.”

“We onderhouden de contacten met opdrachtgevers en kandidaten zorgvuldig. Die ‘nazorg’ levert informatie op waar we van kunnen leren: hoe is de praktijk achteraf, in verhouding tot de theorie vooraf!”

Praktijk versus theorie
Bianca: “Door ons intakegesprek met kandidaten als het eerste sollicitatiegesprek te benaderen, krijgen we veel informatie. Goed doorvragen zorgt dat we daar de eerste selectie voor onze opdrachtgever kunnen maken. Vaak zijn opdrachtgevers al bij ons bekend door het plaatsen van eerdere kandidaten. We onderhouden de contacten met opdrachtgevers en kandidaten zorgvuldig. Die ‘nazorg’ levert informatie op waar we van kunnen leren: hoe is de praktijk achteraf, in verhouding tot de theorie vooraf!”

Persoonlijkheid moet aanpassen
Bianca: “Ons onderscheidend vermogen is dat we kandidaten en opdrachtgevers persoonlijk kennen. De persoonlijkheid van de kandidaat is heel belangrijk, en de sfeer en cultuur bij een bedrijf net zo goed. Daardoor maakt het voorstellen van een kandidaat altijd een serieuze kans. De verwachtingen zijn gemanaged, het salaris is besproken: er blijven weinig verrassingen over!”

“Ons onderscheidend vermogen is dat we kandidaten en opdrachtgevers persoonlijk kennen.”

Lange termijn
“We streven er altijd naar om een goede match te maken tussen onze opdrachtgevers en kandidaten. Is het niet rechtstreeks in dienst, dan wel op basis van detachering als aanloop naar een vaste baan. Het zoeken van een baan met behulp van een recruiter heeft onmiskenbaar veel voordelen. Omdat het eerste contact via ons verloopt, krijgt een kandidaat makkelijker informatie over de kenmerken van een bedrijf. Een ander onderdeel van onze gedegen voorbereiding is de voorselectie. Daardoor kunnen we inschatten of een kandidaat wellicht beter bij een andere opdrachtgever past.”

Zakelijke contacten
Bianca: “Ik vind het erg leuk bij Mijn Prolinq! Ik heb in allerlei functies ervaring in de financiële wereld, in de autolease en in sales. Door mijn uitgebreide zakelijke contacten pas ik hier prima. Omdat ik oprecht geïnteresseerd ben in mensen, spreekt het contact met de kandidaten me erg aan. Ik blijf me verbazen over het carrièrepad of de achtergrond van sommige mensen!”

“We streven er altijd naar om een goede match te maken tussen onze opdrachtgevers en kandidaten. Is het niet rechtstreeks in dienst, dan wel op basis van detachering als aanloop naar een vaste baan.”

Passie voor Spanje
“Samen met mijn partner woon ik in Gorinchem. We genieten graag van het buitenleven in de Hollandse polder, maar ook het Spaanse – strand – leven zoeken we graag op!”

    Bianca vander Glas

    Nieuwsbrief

    Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

    Aanmelden

    Privacy Statement © Mijn Prolinq