Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #13 De eerste honderd dagen van… Project Planner Guido Theuns

21 oktober 2021 - Guido Theuns uit Tricht is 42 jaar oud en heeft een zeer gevarieerd arbeidsverleden. De afgelopen elf jaar heeft hij zijn plek als planner gevonden. Per 1 juli werkt hij mede dankzij onze bemiddeling als Project Planner voor constructiewerken en infrastructuur bij Takke Breukelen. Wij vragen hem hoe zijn eerste honderd dagen zijn bevallen.

“Mijn eerste drie en een halve maand hier bij Takke Breukelen zijn prima bevallen”, steekt Guido van Wal. “De eerste weken moest ik een beetje wennen aan de bedrijfscultuur. Mijn werkplek lag wat ‘uit de loop’, dus ben ik zelf contact gaan leggen. Dat is voor mij ook geen enkel probleem! Ik merkte al snel dat ik heel leuke en behulpzame collega’s heb. Er is hier veel vakkennis.

Voortgang
Guido: “Ik plan en bewaak de voortgang van projecten, in alle fases: vanaf de ontwerp en engineeringsfase tot en met de productie en montage. Verder bewaak ik de overall planning. Daarvoor voer ik voortdurend overleg met alle belanghebbenden van verschillende afdelingen: waar zitten de knelpunten en waar is ruimte?” Guido vervolgt: “Enerzijds is mijn voordeel dat ik elf jaar ervaring heb als planner. Anderzijds is dat met name op het gebied van personeelsplanning. Het plannen van projecten in de constructie- en infrasector was nieuw voor mij.”

Verantwoordelijkheid
“Ik stel me proactief op en voer veel overleg met collega’s”, vertelt Guido. “Mijn manier van werken is door veel in samenspraak te doen. Ik stimuleer inspraak en eigen verantwoordelijkheid. Die werkwijze wordt gewaardeerd door de betrokken collega’s, merk ik. Ze maken er echt hun doel van hun eigen onderdeel optimaal uit te voeren!”

Planner
Guido: “Mijn Prolinq heeft mij in september 2020 voor het eerst benaderd voor deze functie. Ik ben zelfs op gesprek geweest. Er werden toen nog veel technische eisen aan de functie van planner gesteld. Door mijn achtergrond als personeelsplanner sloot dat niet aan. In mei 2021 klopte Mijn Prolinq opnieuw aan: vanuit Takke Breukelen waren de functie-eisen heroverwogen. Het grote verschil was dat er veel minder nadruk op de technische component werd gelegd. In het gesprek wat ik toen heb gevoerd, was direct sprake van een onderlinge klik!”

Dienstverband
“De intake bij Mijn Prolinq was al heel goed verzorgd. Zij waren ook al in overleg getreden met Takke Breukelen over het salaris. Toen het eerste gesprek bij Takke Breukelen goed verliep en we met elkaar verder wilden, hoefde ik gelukkig nog nauwelijks te onderhandelen! Ik heb direct een dienstverband gekregen bij de opdrachtgever en ben niet gedetacheerd. Dat geeft veel vertrouwen!” Guido: “Het is mijn ambitie om een doorontwikkeling te maken op het gebied van integrale planning binnen het bedrijf.”

Veelzijdig
Guido: “Voordat ik in de planning terechtkwam, heb ik veel verschillend werk gedaan. Om te beginnen heb ik een opleiding tot multimedia vormgever gevolgd. Ik ben keurmeester in slachthuizen geweest, heb in een magazijn gewerkt en was bij een marketingbureau inkoper en projectleider! Mijn vrouw komt uit Griekenland: we kennen elkaar al 21 jaar en zijn veertien jaar getrouwd. Sinds een aantal jaar woont mijn schoonzus bij ons. Sinds mijn schoonmoeder is overleden, kon zij nergens terecht en wij zorgen nu voor haar. In mijn vrije tijd hou ik van muziek maken: ik ben drummer en zanger in een heavy metal band geweest. Dat wil ik weer oppakken!”

Project Planner bij Takke Breukelen

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq