Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #23 ‘Van bouw naar mechatronica’

27 oktober 2022 - Jaïr het Lam rondde zijn opleiding in de bouw succesvol af, maar besloot tot iets anders. Iets heel anders: mechatronica. Nu volgt hij via een werken-leren traject een mbo-opleiding én werkt hij bij Kortlever Machinebouw in Meerkerk. Wie hem daarin begeleidt? Mijn Prolinq, natuurlijk!

Jaïr is 21 jaar oud en komt uit Ameide. “Mechatronica trekt mij meer dan de bouw, kwam ik achter. Ik vind het een interessante discipline en ik zie voor mezelf meer toekomst in deze richting!”

Op zoek naar een bedrijf
“Ik kende Mijn Prolinq van horen en zeggen, en ik heb hen zelf benaderd”, vervolgt Jaïr. “Toen wist ik al dat ik verder wilde in mechatronica: ik was op zoek naar een bedrijf waar ik werken en leren kon combineren. Ik had goede verhalen gehoord over Mijn Prolinq en zij zijn enthousiast voor mij op zoek gegaan.”

Goede begeleiding
Jaïr: “De begeleiding van Mijn Prolinq was heel goed. Ze hebben mij actief geholpen, door vlot meerdere gesprekken bij verschillende bedrijven te regelen. Van die bedrijven was Kortlever mijn laatste afspraak. Dat gesprek verliep prima en de uitkomst was dat ik een jaar lang gedetacheerd wordt door Mijn Prolinq bij Kortlever. Het werken-leren traject sluit naadloos aan op het werk wat ik in Meerkerk uitvoer.”

Grote machineproducent
Technisch Buro Kortlever is een echt familiebedrijf. Ze hebben zich ontwikkeld tot één van de grootste producenten van machines voor de foodindustrie. Door hun leveringsprogramma en expertise zijn ze een jarenlange betrouwbare partner voor veel opdrachtgevers. Jaïr: “Ik hou me bezig met het assembleren en monteren van machines. Heel breed, en helemaal gericht op de voedingsindustrie.”

Ambities
“Het is heel erg veelzijdig werk”, vertelt Jaïr. “Kortlever is een groot en dynamisch bedrijf, met rond de honderd medewerkers. Ik werk in een vast team, met leuke collega’s. Nu is mijn doel mijn opleiding succesvol af te ronden. Op de langere termijn ambieer ik de buitendienst: op pad en storingen oplossen!”

Detachering
Op dit moment is Jaïr gedetacheerd vanuit Mijn Prolinq: “De afspraak met Kortlever is dat ik na een jaar bij hun in dienst kom. Tot die tijd voel ik me erg prettig bij de begeleiding door Mijn Prolinq: ze hebben heel goed naar mijn wensen en suggesties geluisterd en ze waren heel vlot met het organiseren van verschillende gesprekken. Het contact verloopt heel goed!”

Ben jij ook benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn via Mijn Prolinq? Neem dan contact met ons op.

Blog jaïr

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq