Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #33 ‘Mijn Prolinq heeft het goed weten in te schatten'

29 juni 2023 - Robert Schneider komt uit Schiedam. De haven was zijn ‘achtertuin’ en de nautische wereld heeft hem altijd mateloos gefascineerd. Privé komt dat tot uiting in varen en duiken. Beroepsmatig bracht hem dat veertien jaar lang in een commerciële functie bij een bedrijf wat zich richt op zeevaart, binnenvaart en jachten. 

“Totdat we na een overname uiteindelijk uit elkaar groeiden”, vertelt Robert. Op dat moment was hij 59 jaar oud en wilde hij vooral weten hoe hij zich, met zijn achtergrond en ervaring, succesvol kon etaleren.

Persoonlijk contact
Robert: “Ik had al een aantal brieven verstuurd en had een aantal lijntjes lopen, toen ik bij toeval het profiel van Leendert Romijn tegenkwam op LinkedIn. Hij reageerde snel op mijn berichtje: we spraken elkaar telefonisch maar liefst twee uur lang om vervolgens persoonlijk verder te praten. Ik legde hem mijn situatie uit en hij dook in zijn portfolio.”

Verbinder
“Het knappe van Leendert is dat hij direct al mijn waarde voor de functie bij Damen Marine Components zag. Toen hij mij de vacature liet zien, dacht ik dat hij mij veel te hoog inschatte, dat ze een scheepswerktuigbouwkundige voor de functie van Area Sales Manager zochten. Maar Leendert zei ‘deze baan gaat jou passen’. Ze hebben veel meer behoefte aan een verbinder en technisch adviseur dan aan een 'catalogusverkoper'.”

Meerdere opties
Robert: “Op dat moment had ik meerdere opties. Toch ben ik het gesprek aangegaan. Ik was al bekend met het bedrijf Damen en het was een leuk eerste gesprek. Dat had Leendert dus vooraf al goed weten in te schatten. Het tweede gesprek volgde, onder meer met mijn ‘aanstaande’ directe collega en voor ik het wist was ik één van de twee laatste kandidaten.”

Maritieme activiteiten
Ook het derde gesprek bevestigde het goede gevoel van beide kanten. Het assessment bevestigde vervolgens wat Robert al wist over zichzelf en zijn ervaring en zo trad hij per 8 mei in vaste dienst bij Damen Marine Components! Het bedrijf in Hardinxveld-Giesendam ontwerpt en produceert premiumsystemen met vitaal belang voor de voortstuwing, het manoeuvreren en de prestaties van schepen die zich bezighouden met alle soorten maritieme activiteiten. DMC heeft een geschiedenis van 130 jaar!

Kennis en ervaring
Robert: “Mijn rol is dat ik de verbinder ben tussen de ideeën van onder andere mijn collega Markus de Jong, Product Group Manager DMC-Dynamics en onze klanten. Wij produceren de intelligente schil voor de aansturing van systemen, waardoor we schepen efficiënter laten werken. Voor die rol zochten ze een oude rot met kennis en ervaring, die weet hoe de hazen lopen. En die rol vervul ik met veel plezier.”

Onbewuste bekwaamheid
Diplomatiek en doortastend zijn de kernwoorden die Robert gebruikt voor het omschrijven van zijn functie: “Leendert had dat goed gezien! De kennis van zijn netwerk is bepalend geweest. Ook de andere functies die hij voorstelde, pasten goed bij mij. Ik denk dat het zijn onbewuste bekwaamheid is. Verder werkt hij transparant en is hij duidelijk en reëel. Het is een aardige vent en hij krijgt het voor elkaar!”

Materie beheersen
Robert: “Mijn Prolinq heeft de procedure afgehandeld en ik werk nu alweer anderhalve maand naar volle tevredenheid. In de komende anderhalf jaar ga ik onze afdeling op poten zetten en bij succes moeten we dan misschien wel uitbreiden. De materie beheersen en klanten aandragen en goed contacten onderhouden, daar gaat het voorlopig om.” Als dank voor zijn inzet heeft Robert een platenbon cadeau gedaan aan Leendert: “Ik weet dat hij muziekliefhebber is en hij heeft mij fantastisch geholpen: logisch dat ik mijn waardering laat blijken!”

Ben jij door de ervaring van Robert nieuwsgiering geworden naar de waarde van onze dienstverlening voor jou? Neem dan contact met ons op.

Mijn Prolinq Robert Schneider

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq