Mijn Prolinq

Deel deze blog

#Blog 31 Mijn Prolinq kijkt verder dan taal!

25 mei 2023Een leuke baan vinden is al lastig genoeg, maar als niet-Nederlander nog moeilijker door bijvoorbeeld een taalbarrière of cultuurverschillen op het werk. Nederland heeft behoefte aan deskundig technisch personeel en het is zonde als daardoor niet de juiste link gelegd kan worden, terwijl de kandidaat wel geschikt is. Mijn Prolinq kan juist bij internationale kandidaten zorgen dat de link wél gelegd wordt. We kijken verder dan de taal en willen juist de persoon leren kennen. Zo ook bij Giulio Arona uit Italië die een nieuwe baan zocht.

In Italië bestaan geen bemiddelingsbureaus
Giulio studeerde industrial engineering aan de Università di Pavia, een expertise waar in Nederland veel vraag naar is. Hij kende een arbeidsbemiddelingsbedrijf als Mijn Prolinq niet toen hij vier jaar geleden naar Nederland kwam om te werken. Hij wilde weg uit Italië en besloot na zijn eerste ingeving Canada, toch voor Europa te kiezen en kwam uit in Nederland. Giulio: “In Italië hebben we deze mogelijkheid niet. Alleen vanuit de overheid bestaat iets als bemiddeling, maar verder is het gewoon zelf solliciteren op vacatures. Zo ben ik ook in Nederland aan werk gekomen. Toen ik op zoek was naar ander werk was dat opnieuw het plan, totdat een oud-collega mij een tip gaf en mij de gegevens van Mijn Prolinq doorstuurde. Hij had zelf ook goede ervaringen gehad bij het vinden van nieuw werk.”

Persoonlijk contact
Giulio: “Leendert van Mijn Prolinq nam al snel contact op en hij nam uitgebreid de tijd. Ik denk dat we wel meer dan een uur met elkaar gesproken hebben, over wat ik graag wilde en wat voor bedrijf ik zocht. Voor ik het wist, had hij al een idee en het was gelijk raak! Ik werk nu sinds februari bij TMS Technical and Maritime Services als project engineer. Het fijne aan Mijn Prolinq is, dat ze echt willen helpen en de tijd nemen. Soms is het heel moeilijk om zelf bij een bedrijf binnen te komen. Dat merkte ik toen ik zelf probeerde uitgenodigd te worden voor een eerste sollicitatiegesprek. Als junior heb je misschien nog niet alle kwalificaties, of een vacature krijgt heel veel reacties. Leendert kent meerdere bedrijven goed en wist daardoor beter van tevoren dan ikzelf of een bedrijf paste bij wat ik wenste. Tot nu toe klopt dat helemaal en ik zit hier bij TMS op mijn plek!”

De juiste begeleiding
Niet alleen helpt Mijn Prolinq in het vinden van een geschikte werkgever, maar tijdens het hele traject gebeurt dat. Bij arbeidscontracten kijken we ook of het voorstel het beste is voor een kandidaat. Zeker bij een taalbarrière kan het moeilijk zijn om de inhoud goed te beoordelen. Daarnaast heeft de gemiddelde werknemer hier überhaupt niet dagelijks mee te maken. Giulio: “Ook hierin adviseerde Leendert mij. Bij mijn vorige werkgevers was dit niet het geval, maar nu kreeg ik een contract dat voor mij gunstiger was doordat Mijn Prolinq meekeek! Ik hoop dat ik niet snel weer hoef aan te kloppen bij Mijn Prolinq, maar als dat wel weer eens nodig is, zal ik dat zeker doen!

Ben jij of ken jij iemand die net als Giulio de Nederlandse taal nog niet voldoende beheerst, dan helpen we bij Mijn Prolinq ook graag die persoon aan de juiste werkplek! Neem gerust contact met ons op.

Mijn Prolinq - Giulio Arona

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq