Mijn Prolinq

Deel deze blog

#Blog 32 ‘Sparren met bedrijven en veel mensen spreken’

8 juni 2023 - Met haar gevarieerde arbeidsverleden is Rebecca Brummans helemaal op haar plaats als technisch commercieel recruiter! Ze heeft psychologie gestudeerd en onder meer gewerkt in de commerciële binnendienst in elektrotechniek en als HR-functionaris. Na een maand bij Mijn Prolinq is het tijd voor een nadere kennismaking.

Rebecca is geboren en getogen in Apeldoorn, maar heeft al in Arnhem, Dordrecht en Moordrecht gewoond, voordat de liefde haar naar Gorinchem dreef.

Gorinchem
“Mijn vriend woonde al in Gorinchem en ik ben bij hem ingetrokken”, vertelt Rebecca. “Samen hebben we een zoon van twee jaar oud en mijn vriend heeft ook een zoon van negen jaar oud. Onze hond Shiva maakt het gezin compleet!” Rebecca is 36 jaar oud en studeerde ooit psychologie. “Dat heb ik niet afgemaakt en ik ben in een heel andere richting gaan werken.”

Commerciële binnendienst
In de commerciële binnendienst werkte Rebecca onder meer voor een farmaceutisch bedrijf en in de elektrotechniek. “Op een gegeven moment ben ik weer gaan rondkijken: projectmanager leek mij interessant. Maar toen kwam COVID én werd ik zwanger. Na verloop van tijd ging ik weer om mij heen kijken en kwam ik in een HR functie terecht. Ik zocht wat anders, niet in de ‘harde’ commercie maar meer met mensen werken. In die functie ging het alleen vaker ‘over’ mensen, dan ‘met’ mensen.”

Technische doelgroep
Rebecca: “De vacature voor recruiter bij Mijn Prolinq sprak mij in dat opzicht meer aan. Bovendien heb ik door mijn verleden in de elektrotechniek affiniteit met de technische doelgroep. Mijn eerste gesprek met Leendert was informeel en gaf direct een goed gevoel. Toch wilde ik mijn horizon verbreden. Maar Mijn Prolinq bleef in mijn hoofd zitten: Leendert was enthousiast en de vrijheid, zelfstandigheid en het regionale karakter spraken me erg aan.”

Sparren met bedrijven
“Leendert en ik denken over veel aspecten van werving en selectie hetzelfde”, vervolgt Rebecca. “Gelukkig was parttime werken bespreekbaar, daar vinden we vast een goede modus in.” Inmiddels is ze een maand aan de slag. “De eerste indruk is prima! Het klikt goed en het werk is leuk: sparren met bedrijven en veel mensen spreken. We hebben veel te maken met mensen die niet per sé actief op zoek zijn. Het is interessant te horen wat zij écht willen.”

Persoonlijk contact
Haar inwerkperiode is serieus opgepakt: “Leendert neemt mij echt op sleeptouw. Ik ga overal mee naartoe en neem alle informatie op. Ik merk nu al dat ik actiever word in gesprekken en steeds meer zelf ga doen.” Het persoonlijke contact in de werkwijze van Mijn Prolinq is precies wat Rebecca aanspreekt. “Mensen blij maken met de baan die bij hen past en de juiste persoon voor een bedrijf vinden!”

Uitdagingen
Uitdagingen ziet ze ook: “Door mijn veelzijdige achtergrond merk ik dat contacten met verschillende bedrijven vaak soepel verlopen. Toch is het mij nu al een paar keer bij toeval overkomen dat werkgevers het hard spelen om het onderste uit de kan te halen. Kandidaten hebben natuurlijk hun wensenpakket, maar sommige bedrijven steggelen graag over de voorwaarden.”

Ambitie
Rebecca: “Dit is mijn eerste baan als recruiter. Ik wil mij vooral ontwikkelen en ervaring opdoen. Mijn eigen netwerk opzetten en verder uitbouwen. Dan komen de volgende uitdagingen en kansen voor Mijn Prolinq vanzelf! Ik vind het belangrijk dat ik het naar mijn zin heb. Lekker werken en met plezier naar mijn werk gaan!”

Spreekt het verhaal van Rebecca je aan? Bekijk dan eens onze vacatures!

rebecca mijn prolinq

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq