Mijn Prolinq

Deel deze blog

Masterclass: Social Recruitment en Gen Z

24 november 2022 - Wij willen graag weten wat er in ‘onze’ markt speelt. Om up-to-date te blijven bezoeken wij daarom events die zijn toegespitst op ons werkveld. In dit geval hebben we de masterclass ‘What the Flex - Social Recruitment en Gen Z’ van Marieke Wehner bezocht!

Tijdens deze informatieve middag over recruitment in de flexbranche werd een belangrijke vraag gesteld: wat wil generatie Z en hoe kun je deze generatie het beste bereiken? Marieke Wehner is managing director van Werf& en verbonden aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Generatie Z
Voor de generatie die geboren is tussen 1996 en 2015, is het digitale tijdperk vanzelfsprekend! Ze zijn vanuit de wieg opgegroeid met een smartphone en kennen alle trends op het gebied van social media. Deze generatie is vertrouwd met de grote hoeveelheden digitale data om ons heen en wordt daarom ook wel de i-generatie genoemd. Dat is een waardevol ‘aangeboren’ ‘talent’: als werkgever moet je daar zeker op inspelen!

Vooroordelen
Er bestaan ook veel vooroordelen over ‘Gen Z’: de ‘pampergeneratie’ is verwend, wordt gekoesterd en is te beschermd opgevoed. Ze zijn één met hun telefoon en hun werkethos verschilt met dat van millennials. Die zijn geboren tussen 1981 en 1995. De generatiekloof vraagt om een andere uitdaging.

Belangrijke vragen
Wat zijn de uitdagingen en vooroordelen waar deze generatie mee te maken krijgt? Wat beweegt hen en wat vinden zij belangrijk? En hoe krijg je ze gevonden en gebonden aan je organisatie? Feit is dat je al snel ‘achterloopt’ op de Gen Z! Kijk als recruiter eens goed naar je eigen vooroordelen. In deze snel veranderende wereld kun je zomaar de aansluiting verliezen met de jongere generatie!

Zeer informatief
Wij kijken terug op een zeer informatieve middag. We zijn naar huis gegaan ‘met stof tot nadenken’ en hebben wijze lessen geleerd om ons voordeel mee te doen!

Behoor jij tot Generatie Z en wil je een baan die écht bij je past? Wij staan je graag bij met advies: neem contact met ons op!

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq