Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #34 ‘Sympathiek, vaardig en persoonlijk’

5 september 2023 - Niels van der Veen uit Oosterhout volgde aan de TU Delft de bachelor Electrical Engineering. Voor het afstudeerproject van zijn master Embedded Systems zocht hij bewust naar een extern bedrijf. Hij kwam terecht bij Lichtvormgevers in ’s Gravenmoer en bleef daar ‘plakken’ na de succesvolle afronding van zijn studie.

Eigen vakgebied
“Ik werkte in een hele fijne sfeer, bij een prettig bedrijf met leuke collega’s. In die jaren heb ik ook veel geleerd. Aanvankelijk deed ik veel creatief en grafisch werk, waar ik ook interesse in heb. Je voelt de ‘maar’ al aankomen: ik miste mijn eigen vakgebied. Het aandeel elektrotechniek was klein. Bovendien ging dat weinig de diepte in, terwijl ik daar juist behoefte aan had. Kort gezegd: ik miste mijn studie heel erg.”

Impulsief
Niels: “Impulsief ben ik uiteindelijk naar vacatures gaan kijken. Dat heb ik besproken met mijn werkgever. Ik ben heel blij dat ik open ben geweest dat ik verder ging kijken. Al snel zag ik een vacature voor Embedded Systems Engineer bij Mijn Prolinq, in de omgeving van Oosterhout, voor 32 uur per week. Dat sloot perfect aan bij mijn wensen!”

Kennismakingsgesprek
“Nadat ik had gereageerd, benaderde Leendert mij direct. Het eerste contact verliep heel prettig. Ik heb mijn verhaal verteld, mijn cv doorgegeven en we hebben inhoudelijk over de vacature gesproken. Dat maakte het alleen maar interessanter! Leendert stelde voor een kennismakingsgesprek bij Hytech-Pommec, het bedrijf in Raamsdonksveer waar het om ging, te voeren.” Voor Mijn Prolinq was het bijzonder, omdat Niels de eerste Electrical Engineer is en ook de eerste aanwinst voor Hytech-Pommec!

Meeloopdag
Niels: “Dat zorgde voor nog meer enthousiasme van beide kanten. Het prikkelde mij en ik stelde voor om een dag mee te lopen en eigenlijk was het toen geregeld!” Niels had zich voorgenomen netjes afscheid te nemen van zijn oude werkgever. “Ik heb gezorgd dat mijn werk zo goed mogelijk is overgedragen. Dat is in goede harmonie verlopen.”

Toegankelijk
In de tweede week van augustus is Niels bij Hytech-Pommec begonnen en dat bevalt prima. Hij heeft een jaarcontract en is Leendert dankbaar voor de goede begeleiding. “Zijn werkwijze is heel persoonlijk en toegankelijk. Ik had direct het gevoel dat Leendert bewaakte of het werk en de werkgever bij mij paste. Dat is fijn, want soms kun je dat zelf niet helemaal goed inschatten. Wat achteraf ook heel leuk was, is dat op mijn eerste werkdag een taart en een kaart werden bezorgd!”

Betrokkenheid
Die betrokkenheid was opvallend en ervaarde Niels als zeer professioneel. “Leendert heeft een positieve invloed op mijn carrière! Hij heeft geregeld wat geregeld moest worden met Hytech-Pommec. Ik merkte tijdens het proces echt een klik van drie kanten. Het was heel transparant. Bovendien vind ik hem sympathiek in de omgang.”

Niels, sluit af: “Deze baan voldoet op meerdere fronten aan mijn wensen. Beperkt woon-werkverkeer was voor mij belangrijk, net als een 32-urige werkweek. Ik zit hier op mijn plek en heb heel veel zin in de uitdagingen en om ‘mijn eigen ding’ weer te doen!”

Ben je na deze positieve ervaring van Niels nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en ervaar het zelf. Of neem contact met ons op.

2231116 Mijn Prolinq content augustus 2023 overzicht

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq