Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #26 'Goed gevoel over onze transparante en persoonlijke werkwijze!’

12 januari 2023 - Het is weer die tijd van het jaar om terug en vooruit te kijken. Dan is het in eerste instantie altijd spannend of de verwachtingen, zoals vorig jaar uitgesproken, zijn uitgekomen! Leendert Romijn blikt in deze blog uitgebreid terug op 2022 en spreekt zijn doelen voor 2023 uit.

We hebben in 2022 veel klanten én kandidaten geholpen. Het was een goed jaar! Kenmerkend is dat we steeds intensiever samenwerken met bestaande klanten. Ik zie dat als een gevolg van onze persoonlijke werkwijze. Klanten spreken daarover met hun relaties, die vervolgens ook bij ons aankloppen.

Persoonlijke en transparante werkwijze pakt goed uit
Het geeft een goed gevoel dat onze persoonlijke en transparante manier van werken op deze wijze uitpakt. Die nauwe samenwerking komt tot uiting in de complete en ontzorgende rol die wij voor veel opdrachtgevers vervullen. We nemen meer werk uit handen dan uitsluitend het vervullen van vacatures: we zijn strategisch partner. Op het gebied van recruitment en arbeidscommunicatie vanuit wervingsoogpunt. Bovendien adviseren we opdrachtgevers en kandidaten over salarissen en arbeidsvoorwaarden.

Vertrouwen van kandidaten en werkgevers
Op dat laatste vlak fungeren we als een soort ‘demper’. Door ons voorwerk bij onderhandelingen, kunnen we heel goed inschatten wat haalbaar is. Dat ons advies daarin wordt opgevolgd, kan alleen omdat we elkaar kennen en er vertrouwen is. Een ander voorbeeld van onze transparante aanpak, is dat veel opdrachtgevers door ons geselecteerde kandidaten uitnodigen voor een gesprek zonder dat ze een cv hebben gezien. Ik ben echt trots op dat niveau!

Efficiënt sollicitatieproces wordt gewaardeerd
Een verschil ten opzichte van voorgaande jaren, is dat we in 2022 kandidaten vaker meteen al bij het eerste gesprek bij de opdrachtgever ‘in den lijve’ hebben ontmoet. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt, blijkt snelheid van handelen een belangrijke factor. Zo vangen we twee vliegen in één klap: een vlot en efficiënt sollicitatieproces én de kandidaat krijgt direct een indruk van de werkomgeving. Deze pragmatische oplossing is bewezen succesvol. Het wordt als prettig ervaren door kandidaten en tot de eerste gespreksronde nemen we al het werk uit handen van de opdrachtgever!

Kandidaten stellen andere eisen
We hebben het afgelopen jaar ook gemerkt dat kandidaten andere eisen aan hun baan stellen. ‘Werkgeluk’ is een centraal thema en een voorbeeld daarvan is de toegenomen behoefte aan (gedeeltelijk) thuiswerken. Sommige werkgevers zien daar voordelen in, onder andere in de motivatie van medewerkers en ook in het uitsparen van fysieke werkplekken. Meer traditionele bedrijven verlangen na de COVID-periode hun mensen juist terug op de werkvloer. Voor ons is thuiswerken altijd een gespreksonderwerp richting klanten. Anderzijds zijn kandidaten bereid langer te reizen, wanneer de combinatie met thuiswerken daar tegenover staat.

Ons eigen team versterken
Het vergroot in elk geval de straal waarin wij geschikte kandidaten vinden! Onze focus voor de komende tijd blijft gericht op de branches metaal en techniek, in de regio’s Altena, Gorinchem en de Alblasserwaard. Wanneer we zelf ons team versterken, is uitbreiden naar andere sectoren en/of regio’s een optie. Wat betreft die versterking staan we voor meerdere opties open. Dat kan met een ervaren recruiter uit de techniek, met een eigen netwerk. Maar dat kan ook met commerciële medewerkers met ervaring in de maak-industrie, die mij kunnen ontlasten. Met beide invullingen zie ik mogelijkheden Mijn Prolinq verder uit te bouwen!

Werk uit handen nemen van opdrachtgevers
COVID is niet meer van grote invloed en we merken een kentering in de economie. De krapte op de arbeidsmarkt houdt aan, naar mijn verwachting. Er zijn zoveel vacatures! We willen steeds meer werk uit handen nemen van opdrachtgevers, onder andere met ‘werken bij’ websites en arbeidscommunicatie. We houden vast aan vacatures in het hogere en middenkader. Voor goede relaties zoeken we naast die kernactiviteit ook naar functies op de werkvloer of in de montage. We kijken breder hoe we onze klanten kunnen ontzorgen in meerdere lagen. De focus ligt op onze vaste branches in de regio.

Vanzelfsprekend aankloppen bij Mijn Prolinq
Op de middellange termijn blijft ons doel dat technische bedrijven in de regio als vanzelfsprekend bij Mijn Prolinq aankloppen. We worden steeds vaker benaderd voor onze complete dienstverlening, die gericht is op werving, maar ook op strategisch vlak zoveel mogelijk werk uit handen neemt.

Leendert Romijn

Ben je op zoek naar geschikte medewerkers? Zoek je een uitdaging in de metaal of techniek, of wil je bijdragen aan de dienstverlening van Mijn Prolinq? Neem dan contact met ons op!

terug- en vooruitblik

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq