Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #27 'Op zoek naar kwaliteit'

26 januari 2023 - Jan Albert Westerbeek is directeur bij TMS - Technical & Maritime Services – in Werkendam. In zijn zoektocht naar kwalitatief goede kandidaten voor het vervullen van zijn vacatures, realiseerde hij zich dat hij dat beter aan een professional kan overlaten: Mijn Prolinq!

Van concept tot constructie
Jan Albert: “Bij TMS bedenken we oplossingen, bouwen die oplossingen én leveren ze af. Meestal zijn dat apparaten waarmee onze klanten iets kunnen installeren: constructies op zee, of een kraan om op een schip te plaatsen. De gemeenschappelijke factor is dat het altijd niet-standaard producten betreft! Wij verzorgen het totaaltraject. Van de vraag, via een concept naar het definitieve ontwerp en de productie en aflevering.”

Wereldwijd werken
Hij vervolgt: “Wij leveren altijd maatwerk, en turn key. We bedenken het concept en leveren een werkend product op. Dat is veelal voor de maritieme sector. Maar we werken ook in opdracht van de civiele sector. We ontwikkelen in opdracht van aannemers dan vooral funderingsmachines voor werk op het land of op een kade. Veel klanten zijn in Nederland en België gevestigd, maar werken wereldwijd. Een grote markt is voor ons de offshore wind-industrie. De industrie concentreert zich in Europa, hoewel we de laatste jaren ook een verschuiving naar Azië en Amerika zien. Daarnaast leveren wij ook aan scheepswerven.”

Creatief en flexibel
Jan Albert: “Wij zijn op zoek naar goede mensen. Dat is een specifieke vraag, omdat we enerzijds een concept ontwerpen en anderzijds de productie verzorgen. Kandidaten moeten in dat totale proces passen. Onze klanten hebben vaak weinig tijd. Dat betekent dat we tijdens het bedenken van een concept ook al gaan bouwen. Daarvoor moet je creatief en flexibel zijn.” Hij vervolgt: “Leendert Romijn van Mijn Prolinq is uniek. Hij is heel proactief en we hebben in het verleden een aantal keer contact gehad. Leendert is actief en benaderbaar en werkt veel hier in de buurt. Dat sluit aan bij wat wij zoeken: regionale mentaliteit en betrokkenheid. Daarom hebben we gekozen voor Mijn Prolinq. Het werven kostte mij veel tijd en het is mijn vak niet. Dat kun je beter overlaten aan een professional. Leendert beheerst het opzetten van alle trajecten. Hij is niet reactief, daarom zijn we met hem in zee gegaan!”

Succesvol veel vacatures vervuld
“In het begin heeft het best wat tijd gekost”, bekent Jan Albert. “De functieomschrijvingen moesten worden opgesteld, de social media moest worden ingericht. Maar toen het begon te lopen, was Mijn Prolinq heel succesvol. Op een bestand van dertig medewerkers heeft hij in anderhalf jaar tijd tien functies vervuld! En dat zijn bijna allemaal engineers, moeilijk in te vullen vacatures.”

Zorgvuldig, actief en ontzorgen
Jan Albert: “De kracht van Leendert is dat hij ons goed begrijpt. Hij is zorgvuldig in het formuleren van een vacature. Hij kijkt daarbij verder dan de inhoud. Ook het karakter van de kandidaat moet aansluiten! Hij is heel actief met social media: via zijn eigen site, LinkedIn en andere kanalen. Hij weet hoe hij kandidaten kan bereiken. Daarbij is Leendert heel benaderbaar. Ik zie hem als een collega en heb hem ook geïntroduceerd bij andere bedrijven.” Jan Albert, tot slot: “Zorgvuldig op de inhoud en kwaliteit staan voorop. Wij definiëren een aantal vacatures en Leendert neemt vervolgens alles uit handen. Mijn Prolinq maakt het waar!”

Ben jij ook op zoek naar een partner die het volledige wervingstraject verzorgd? Neem dan contact met ons op.

TMS Jan Albert Westerbeek

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq