Mijn Prolinq

Deel deze blog

Blog #29 ‘Verrassende match’

26 april 2023 - Recruiter zijn bij Mijn Prolinq is extra leuk als we een goede link weten te maken tussen een kandidaat en een bedrijf, helemaal als dat ook nog eens een verrassende blijkt te zijn! Zoë (22), die zelf op een boot woont, reageerde op een vacature als werkvoorbereider scheepsbouw. Hoewel in het begin de match op papier niet gelijk daar was, werkt ze vanaf begin april met veel plezier bij de scheepswerf! Zoë vertelt over haar eerste ervaringen.

Jonge vrouw
“Ik heb maritieme techniek en bouwkunde-architectuur gestudeerd in Rotterdam en ’s Hertogenbosch, dus ik wilde eigenlijk al wel de richting van de maritieme industrie op,” vertelt Zoë. “Ik ging op zoek via LinkedIn en kwam de vacature voor Werkvoorbereider Scheepsbouw tegen bij Mijn Prolinq. De baan was ook nog eens in de buurt van mijn woonplaats ’s Hertogenbosch, namelijk in Heusden. Dus ik reageerde en toen nam Leendert van Mijn Prolinq al snel contact op!” Leendert herinnert zich dat goed: “Op basis van haar cv zag ik niet direct een match. Zoë is nog jong en eigenlijk zochten ze wel al iemand die weet hoe een schip in elkaar zit en wat voor techniek daarbij komt kijken. Maar ik heb haar toch opgebeld en na het uitgebreide gesprek was ik overtuigd!”

Matchen op maat
“Wat niet aan kwaliteiten uit haar cv naar voren kwam, bleek wel uit ons gesprek. Haar ouders bleken ten eerste een scheepswerf te hebben gehad. Ten tweede heeft ze haar eigen boot omgebouwd en alles zelf geregeld. Zoë bleek dus juist wel een goede match! Het is zo belangrijk om echt naar de persoon te kijken en niet alleen af te gaan op een papieren versie”, vertelt Leendert. Ook voor Zoë zelf gaf het gesprek een goed gevoel: “We hadden een uitgebreid gesprek, over wat de baan inhield en waar ik zelf naar op zoek was. Volgens mij zaten we wel een uur aan de lijn.” Toen de wederzijdse verwachtingen duidelijk waren, ging het vervolgens heel snel!

Mee op gesprek
Mijn Prolinq schakelde direct de opdrachtgever in en Zoë mocht op gesprek komen. “Wat het fijne is van Mijn Prolinq, is dat Leendert ook meekwam tijdens dat eerste gesprek. Dat voelde vertrouwd. Ik zou zelfs eerder op gesprek zijn gegaan als de directeur niet in het buitenland zat op dat moment. Uiteindelijk is alles alsnog binnen anderhalve week rondgekomen! Ook nadat ik gestart ben, bleef het contact met Leendert en Mijn Prolinq goed. Zo kreeg ik een kaartje om mij succes te wensen en zijn ze altijd te bereiken, ook in de avond en weekenden! Nu werk ik sinds april fulltime met veel plezier bij TeamCo Shipyard.” 

Eerste ervaringen
“Het werk is heel wisselend en ik loop mee met alle verschillende onderdelen van het bedrijf. Het is ook een soort van traineeship dit eerste jaar, waarbij ik veel ga leren. Ze besteden veel tijd aan me. Zo ben ik mee geweest met de proefvaart van een passagiersschip. Ook liep ik met collega’s mee zoals de pipefitters of mensen van de keuringsinstantie Lloyds om meer te weten te komen over certificering. Als werkvoorbereider moet ik goed weten wat binnen het bedrijf gebeurt. Sinds de tweede week zit ik op kantoor en loop ik mee met mijn directe collega Leon bij overleggen en nieuwe projecten. Ik mocht ook direct al mee op het personeelsuitje naar Brugge! Zo kon ik de collega’s met wie ik eerder meeliep ook op een andere manier beter leren kennen. Mijn Prolinq en Leendert hebben voor mij echt de juiste link weten te leggen!”

Ben jij net als Zoë ook op zoek naar de juiste werkplek? Kijk eens bij onze vacatures en wie weet kunnen we ook voor jou de juiste link leggen.

Zoë

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq