Mijn Prolinq

Deel deze blog

Beroep in de spotlights: Constructeur / Engineer

4 november 2021 - Binnen ons expertisegebied hebben we veel te maken met Constructeurs en Engineers. Wat maakt deze beroepen zo interessant en aantrekkelijk? Een kijkje in de wereld van een Constructeur en Engineer!

Creatieve oplossingen vanuit technische kennis en ervaring
Als Constructeur of Engineer schets je de oplossing. Jij staat aan het begin van een nieuwe machine, een nieuwe constructie of een oplossing om makkelijker te produceren met een beter verkoopbaar product. Het uitleggen van fundamentele technische keuzes is één van de ingrediënten van je werk. Daarnaast werk je aan creatieve oplossingen vanuit je technische kennis en ervaring. Je voert veel overleg, adviseert, wordt geraadpleegd bij problemen en begeleidt bijvoorbeeld Tekenaars of FEM-rekenaars.

Afwisseling tussen beeldscherm en klantcontact
Constructeurs en Engineers zie je vaak in technische disciplines. Denk daarbij aan machinebouw, handling equipment, offshore staalbouw, hightech, civiele techniek en petrochemie. Maar ook in de agrarische sector en in de voedselindustrie. Jouw functie draait om technische ontwikkeling, verbetering en innovatie. Je werkt veel achter de computer. Aan de andere kant ben je ook veel met mensen in gesprek. Dit zijn bijvoorbeeld klanten die benieuwd zijn naar de onderbouwing van je keuzes, of een collega die vragen heeft over de constructie die je hebt bedacht.

Functioneel en efficënt
Een constructeur houdt zich bezig met bewegende machinebouw: alles waar een motor op zit! Daarnaast construeer je verbindingen, knooppunten, en maken CFD en sterkteberekeningen. Transportbanden moeten bijvoorbeeld over voldoende draagvermogen beschikken. Cruciaal is de functionaliteit en efficiency van machines aan de orde te stellen. Het gaat bijvoorbeeld over krachtverdeling en optimale belasting. Ook zijn doorlooptijd en capaciteit heel belangrijk. Als Constructeur zit je met je neus boven op de essentie!

Voel jij je aangesproken?
Herken jij jezelf in: communicatief vaardig, creatief, analytisch en nauwkeurig? Adviseren, klantgerichtheid en het aangeven van kaders is voor jou ook geen probleem. Heb je affiniteit met metaal, machinebouw of constructieve techniek? Dan is dit een mooi beroep voor jou! Kijk op onze beroepenpagina, daar vind je ook onze vacatures voor Constructeur en Engineer.

Beroep in de spotlights

Nieuwsbrief

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

Privacy Statement © Mijn Prolinq